Sveikatai palankus maistas

2018-02-01

Siekdami, kad mūsų vaikai ir mokiniai augtų sveiki, mokykloje-darželyje „Rūtelė“ ruošiame kuo įvairesnį ir sveikesnį maistą. Nuo 2018 metų dalyvaujame iniciatyvoje „Sveikatai palankus“.

       Meniu ruošiamas pagal mitybos specialistės Ramintos Bogušienės rekomendacijas. Įvedami nauji produktai. Dominuoja daug augalinės kilmės produktų iš daržovių. Didžioji dalis patiekalų yra tausojantys. Patiekalai nepervirti, neperkepti, dažniausiai troškinti. Mažinamas cukraus ir druskos kiekis. Mėsa liesesnė, daugiau vištienos, kalakutienos, žuvies. Riebius padažus keičiame į grietinę, natūralų jogurtą. Naudojame tik kokybiškus riebalus (alyvuogių aliejų, sviestą). Nebelieka perdirbtos mėsos (dešrelių,dešros). Bus tiekiama tik  šviežiai ruošta mėsa.

        Į valgiaraštį įtraukta pilno grūdo duona, sumuštiniai su įvairiomis sėklomis... Nebus jokių saldintų gėrimų, vietoj jų vanduo - žolelių arbata be cukraus, gėrimai paruošti su natūralionis sultimis.

        Tikėtina, kad vaikams, pripratusiems prie didesnio druskos ir cukraus kiekio, naujas skonis gali pasirodyti neįprastas ir nepatikti...     Ne visi vaikai mėgsta ir daržoves įvairiuose produktuose... Tačiau mes keičiame valgiaraštį, galvodami apie vaikų sveikatą.

         Kviečiame Jus bendromis pastangomis pratinti vaikus prie sveiko, natūralaus maisto.  Tikimės Jūsų palaikymo!